Tips voor omgaan met agressie in de zorg 

Wat doe je als zorgverlener geconfronteerd wordt met agressie? Hier volgen een aantal tips voor omgaan met agressie in de zorg. Deze tips zijn vooral gericht op algemene agressie in de zorg. Over het algemeen komt agressie niet zomaar uit de lucht vallen. Je kunt, door ‘lezen van gedrag’, signalen herkennen waarop je kunt reageren. Als iemand steeds heen en weer loopt of je strak aankijkt dan is dat een signaal.

Wat als hulpverleners met agressie worden geconfronteerd?

Vijf stappen voor omgaan met agressie:

Stap 1 – Stap uit de strijd

Richt je op samenwerking. Ga stevig staan en maak een inschatting wat je kunt doen. Reguleer je ademhaling en adem naar de spanning. Stap er desnoods even uit om koffie te halen. Bewegen zet weer aan tot nadenken.

Stap 2 – Noem wat er feitelijk gebeurt

Daarmee maak je de ander bewust en deelgenoot van wat hij of zij doet. Door vanuit de ik-persoon te reageren, val je de ander niet aan maar vat je de situatie samen vanuit je zintuigen.

Voorbeeld: a. “Ik zie dat u dicht op mij staat”. Of b. “Ik hoor dat u hard tegen bij praat”.

Stap 3 – Geef aan hoe het gedrag van de ander op jou overkomt en wat dat betekent

Belangrijk is dit op beschrijvende wijze te doen vanuit ‘ik’. Dat stimuleert de ander om naar zijn eigen gedrag te kijken en biedt de ander de mogelijkheid zichzelf te corrigeren.

Voorbeeld a. “Ik heb zo geen ruimte”. Of b. “Ik heb daar last van.”

Stap 4 – Geef concreet en helder aan wat je wilt

Dit zorgt voor een nieuwe richting door het verleggen van de focus.

Voorbeeld a. “ik wil graag dat u een stap achteruit gaat”. Of b. “Ik wil graag dat u zachter praat want dan kan ik u beter volgen”.

Stap 5 – Kijk en luister hoe de ander reageert

Kijk of de ander je goed gehoord heeft en of hij doet wat je wilt. Herhaal desnoods je boodschap. Want de boodschap is dat je iemand wilt helpen, op voorwaarde dat iemand zijn gedrag aanpast.